ALKALMAZÁS

Mi a KRIOTERÁPIA?

TELJES TEST HIDEGTERÁPIA (a kryos szó görög eredetű – hideget jelent) egy olyan módszer, melynek során 1-3 percig alacsony hőmérsékletnek tesszük ki a testet (-110℃ és -190℃ között).
A szuper alacsony hőmérséklet egy élvonalbeli és hatékony módja annak, hogy beindítsuk a szervezet öngyógyító mechanizmusát.
A felső bőrréteg rövid időre történő lehűtése többek között segít az anyagcsere fokozásában, csökkenti a szorongást, fáradtságot, javítja az alvás minőségét, erősíti az immunrendszert. Segíti, illetve gyorsítja a sportsérülések utáni regenerációt, serkenti a vérkeringést, ezáltal fokozza az anyagcserét.
Minden kezelésnél endorfin szabadul fel, boldogság érzését keltve a szervezetünkben, egy olyan természetes eufóriát teremtve, amely közismerten segít a depresszió legyőzésében.

ÉLSPORTOLÓK TELJESÍTMÉNYFOKOZÁSA HIDEGTERÁPIÁVAL

Izomregeneráció, teljesítményfokozás: az izomzat reakciója a hidegre a mindenki által ismert „reszketés”, amely felgyorsítja az izom-anyagcserét, megnöveli az izom vérellátását. Az izom a véren keresztül oxigént és tápanyagot kap, és a vér elszállítja az izom-anyagcsere végtermékeit is. Ezáltal gyorsabb lesz az izomregeneráció, és nő az izom teljesítőképessége, javul a szív keringése és kedvezőbben alakul az energiaháztartás

BŐRBETEGSÉGEK KEZELÉSE HIDEGTERÁPIÁVAL

A világon több mint 30 éve alkalmazott hidegterápiás kezelések kapcsán nagyszámú olyan beteget is kezeltek jó eredménnyel ízületi panaszaik miatt, akiknek bőrgyógyászati problémáik is voltak.
Közöttük legtöbben pszoriasisban vagy neurodermitiszben, az ekcéma kiterjedt, nehezen kezelhető formájában szenvedtek. Az ekcémás betegek száma egyre nő, napjainkban a lakosság kb. 15-20 %-a érintett. Ha az ekcéma vagy a pikkelysömör csak kis területet, néhány cm²-es felületet érint, jól kezelhető a szokványos bőrgyógyászati módszerekkel. Ha azonban az egész testre kiterjed, a lokális kezelés nehéz, a szájon át szedhető vagy injekciós készítményeket pedig sok beteg nehezen tolerálja. Ilyen esetekben javasolható a teljestest-hidegterápia a bőrgyógyászati kezelés kiegészítéseként.

FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS ÉS GYULLADÁSGÁTLÁS

A hirtelen ható extrém hideg által kiváltott ingerület a gyorsan vezető rostokon halad, és „kiüti” a lassú rostokon haladó, bizonytalan fájdalomingert, mivel ezek ugyanazon a „kapun” lépnek be a gerincvelőbe (az úgynevezett kapuelmélet alapján). A terápia lényege csaknem egész testre való behatás, amely hirtelen történik, és maximum 3 percig tart. A terápia során a bőrfelszín hőmérséklete körülbelül plusz 5 fokra csökken! A szervezetre ható hidegsokk következtében csillapodnak a fájdalmak, és beindulnak a szervezet öngyógyító, gyulladáscsökkentő folyamatai. A háromperces mínusz 170 fokos kezelés több órán át gátolja a krónikus fájdalmakat. Kúraszerű kezelés esetén akár több hónapos tünetmentesség érhető el. A teljestest-hidegterápia következtében javul az általános közérzet, csökken, illetve megszűnik a fájdalom, a duzzanat, a forróság. A kezeltek 60 százalékánál javul a mozgás és az ízületi funkció, továbbá a betegek 35-40 százalékának kevesebb gyógyszerre van szüksége a mindennapi életvitelhez. A hatások a 10-20 alkalmas kúra befejezése után 3-6 hónapig még igazolhatók.

BŐRFESZESÍTÉS / SÚLYCSÖKKENTÉS HIDEGTERÁPIÁVAL

A 3 perc alatt a bőr hőmérséklete +5 ºC-ra hűl le. Erre a pozitív sokkhatásra a szervezet az erek átmeneti összehúzódásával reagál, de közvetlenül a terápia után ereink erősen kitágulnak. A bőr kapillárisai mindjárt az eredeti állapot négyszeresére. És mit jelent ez a bőrünknek? Több oxigénhez, táplálékhoz jut, ami segít abban, hogy üdébb, feszesebb, élettel telibb legyen, és nem csak az arcunkon, hanem egyszerre az egész testünkön! Ha a kezelés után használjuk bőrtípusunknak megfelelő testápolónkat, arckrémünket, tovább fokozhatjuk a hatást. HA BELEGONDOLUNK, MÁR EZ MEGÉRI AZT A PÁR PERCES HIDEGÉLMÉNYT! És ha ehhez hozzátesszük, hogy a hidegben elégetett kalóriák miatt beindul a fogyás, akkor a hidegterápia maga a főnyeremény. A kezelés után nő a fizikai és a szellemi teljesítményünk, javul a koncentrációs készségünk, üdébben, frissebben láthatunk hozzá teendőinkhez. Mindezeken túlmenően nagy mértékben javítja az alvás minőségét, mélyebben tudunk aludni a kezelést követően.