TAPASZTALATOK

A legutóbbi adatok szerint a páciensek a következő egészségügyi állapot miatt alkalmazták a terápiát:

  • Műtét utáni rehabilitáció (23 páciens)
  • Túlsúly (32 páciens)
  • Neurózis, migrén, álmatlanság (17 páciens)
  • Szexuális zavarok, libidó csökkenés (15 páciens)
  • Reumás izületi gyulladás (5 páciens)
  • Sportsérülések (45 páciens)

Esettanulmányok, melyek minden egészségügyi állapotra jellemzőek

Műtét utáni rehabilitáció

37 éves nőbeteg, epehólyag műtéti eltávolítása. Egészségi állapot – stabil, fájdalomra panaszkodik a műtéti öltések körül, általános gyengeség és emésztési problémák (székrekedés). A kirogén fizioterápiás kúra a műtét utáni 7. napon kezdődött és 10 nitrogénkezelésből állt, melyek a következőképpen alakultak. Kezdésnek 2 kezelés, melyek időtartama 1 perc, és -130 celsius hőmérséklet, majd a következő kezelések időtartama 2 perc alkalmanként -150 celsius hőmérséklettel. A harmadik kezelés után a páciens általános fizikai állapot javulást tapasztalt, melyhez az alvás ritmusának helyreállása, illetve étvágyának javulása is hozzájárult. A varratok körüli fájdalom jelentősen csökkent az első néhány kezelés után. A szövetek regenerálódása normális, komplikációtól mentes gyógyulás volt tapasztalható. Az emésztési funkciók normalizálódtak (gyógyszerek nélkül). A kúra végére a seb körüli fájdalom megszűnt, a beteg általános fizikai állapota normalizálódott.

Túlsúly

30 éves nő páciens, túlsúlyosság foka 2. Súlya 92 kg, vérnyomása 150/90 mmhg, pulzusa 90/perc. Teljes testzsír százaléka 32 %. A kirogén fizioterápia kúra 20 kezelésből állt. Két egyenként 1 perces beavatkozásokkal kezdődött -130 celsius hőmérséklettel, majd a többi kezelés 2 perces volt -160 celsius hőmérséklettel folytatva. A kúra befejeztével a páciens általános fizikai állapota javult. Súlya 82 kg, vérnyomása 135/80 mmhg, pulzusa 72/perc. Testzsír százaléka 21 % volt.

Neurózis, migrén, alvási nehézségek

43 éves nő. Panaszai: álmatlanság, ingerlékenység, gyakori fejfájások. Vérnyomás 125/75 és 155/90 között mozog, melyhez 110/perces pulzus társul. A kriogén fizioterápia 12 kezelésből állt, melyek 5 órával lefekvés előtt zajlottak le. Az első két alkalom 1 percig tartott, -130 fokos hőmérsékleten, majd a többi kezelés 2 perces volt változatlan hőmérsékleten. A kúra befejeztével a páciens alvási rutinja javult, a hangulata és általános fizikai állapota javuló tendenciát mutatott, ingerlékenysége pedig csökkent. Vérnyomása stabilizálódott 130/70 mmhg-ra és pulzusa 78/percre állt be.

Szexuális problémák, libidó csökkenés

40 éves férfi páciens. Panaszai: erekció hiánya, ingerlékenység. A kriogén terápiás kezelés 15 alkalomból állt. Kezdés 2 alkalom 1 perces beavatkozással, -130 celsius hőmérséklettel, a további kezelések 2 percesek voltak -140 celsius hőmérsékleten. A kúra végeztével a paciens szexuális képessége, illetve a hangulata javuló tendenciát mutatott, ingerlékenysége pedig csökkent.

Reumás ízületi gyulladás

62 éves férfi páciens. Panaszai: ízületi fájdalmak a kézben illetve a térdben. A kriogén terápiás kezelés 20 alkalomból állt. A két első kezelés 1 perces időtartamú volt -110 celsius fokon, majd a többi alkalom 2 percig tartott -130 celsius hőmérsékleten. Már az első néhány alkalom után csökkenés mutatkozott az ízületi fájdalom területén. Dinamikus fejlődés történt az ízületi mozgások területén is.

Sportsérülések

25 éves férfi. Panaszai a következők: jobb bokaízület elülső talofibuláris ínszalag részleges szakadása miatt a bőr alatti zsírszövetek duzzanata, éles fájdalom,
mozgás korlátozottsága, a lábfej elfordításának és hajlításának lehetetlenné válása. A kriogén fizioterápiás kúra 10 hidrogén expozíciós kezelésből állt. A két első alkalom 1 percig tartott, melyet -130 celsius hőmérsékleten folyt le, majd a hátralévő kezelések 2 percig tartottak -160 celsiusra csökkentve a hőmérsékletet. 4 kezelés után pozitív gyógyulási folyamat kezdett látszani, mely a fájdalom csökkenésében és a duzzanat lohadásában mutatkozott meg. A kúra végére nem volt már bokaízületi kötöttség. A kriogén fizioterápiás kezelés leglátványosabb eredménye annak fájdalomcsillapító hatása.