Krioterápia: javallatok, tapasztalatok a krioszaunával kapcsolatban
2020 ápr 21 By krio_admin 0 comment

A szaunát sokan kedvelik és rendszeresen használják. A magas hőmérsékletnek, a forróságnak bizonyítottan jótékony hatásai vannak az emberi szervezetre. Ugyanígy ennek fordítottja, az extrém hideg is pozitívumokkal járhat. A krioterápia extrém hidegben valósul meg és mínusz 150-170 fokon fejti ki hatásait, ami aktiválhatja a szervezet öngyógyító folyamatait. Itt természetesen nem arra kell gondolni, hogy olyan, mint a sportolók jeges víz terápiája, nem kell jégkockák között vacognia a páciensnek.

A krioterápia természetesen szintén egy szélsőséges élmény, de olyan élmény, ami azonnali, érezhető, felvillanyozó hatással járhat. A krioszaunából kilépve máris érezheti az ember, hogy a vérkeringése felébredt, a tagjai életre keltek, feltámadtak az energiái. Mindehhez nem kell hosszú perceket tölteni a szauna belsejében, elég akár pár perc is.

krioterápia széleskörű alkalmazhatósággal bír, megoldás lehet alakformálásra, immunerősítésre, illetve meglévő egészségügyi panaszok enyhítésére is. Az eljárást szabályozott és gondosan felügyelt körülmények között végzik, ami biztosítja, hogy a páciens semmilyen kockázatnak ne legyen kitéve, az extrém alacsony hőmérsékletnek ugyanis negatív hatásai is vannak.

krioterápia a következő egészségügyi állapotok esetén nyújthat gyógyulást, enyhítheti a tüneteket: idegrendszeri, autoimmun betegségek, allergia, ízületi problémák, illetve sérülések esetén. Emellett a fizikai teljesítőképességet is javíthatja egy-egy megerőltető edzés, illetve sportsérülés után. Műtéteket követően segítheti a rehabilitációt, hozzájárulhat a gyorsabb felépüléshez, csillapíthatja a fájdalmat. A krioterápia azoknak is reményt adhat, akik túlsúllyal küzdenek, szeretnének egészségesebbek, karcsúbbak és ezzel együtt magabiztosabbak lenni.

krioterápiával kapcsolatos tapasztalatok azt mutatják, hogy olyan eljárásról van szó, ami a páciensek fizikai és ezzel párhuzamosan a lelki jólétét is pozitívan befolyásolhatja. Ha szívesen nyit az újdonságok felé, érdemes egy esélyt adnia a krioterápiának. Próbálja ki és tapasztalja meg Ön is, hogy miben rejlik az ereje!