A krioterápia szerepe a reumatológiában: célok és lehetőségek
2020 júl 27 By krio_admin 0 comment

A mozgásszervi betegségek egyik gyakori és kellemetlen tünetekkel járó típusa a reuma. A reuma kezelésére, illetve a tünetek enyhítésére számos lehetőség kínálkozik az orvostudomány mai tudása szerint. A reumatológiában a hidegterápia is javasolt lehetőség, ha a betegnek komplex kezelést állítanak össze.

krioterápia alkalmazható a reumatológiában is annak érdekében, hogy a betegek életminősége javuljon, a gyulladás mértéke csökkenjen. A krioterápia önmagában nem ér el eredményeket, viszont kiegészítő kezelésként segítséget nyújthat. A reumában szenvedő betegek a gyógyszeres kezelés és a rendszeres gyógytorna mellett a krioterápia pozitív hatásait is az állapotuk javítására fordíthatják. A beteg állapotától és a betegség előrehaladottságától függően a krioterápia ajánlott alkalmazási ideje csupán pár perc, ennyi a kezelés jellegéből adódóan bőven elég ahhoz, hogy kifejtse a lehetséges hatását.

A felügyelt, komplex hidegterápia kezelés hármas céllal rendelkezik. A beteg területek gyulladását visszaszorítani, illetve mérsékelni és a gyulladás terjedését megelőzni, a reuma fennálló állapotának stagnálását előidézni. A krioterápia alkalmazásának további lehetősége a beteg állapotának javítása mellett a gyógyszerek szedését visszaszorítani, amennyire lehet. A kezelés hatásos lehet olyan célok elérésére, mint az ízületek, izmok regenerálása, fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés, energetizálás, a teljesítmény maximalizásála, illetve súlykontroll. A reumatológia mellett a sportorvoslás, az ortopédia vagy a traumatológia is hasznosíthatja.

Amennyiben a krioterápiáról szeretne többet megtudni a reumatológiai alkalmazásával összefüggésben, vegye fel velünk a kapcsolatot a honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén! A kollégáink szívesen megosztanak Önnel bővebb információkat a terápia lehetséges hatásait, alkalmazását illetően annak érdekében, hogy még többen ismerjék meg a kezelést!