A hidegterápiás kezeléssel járó lehetséges előnyök
2021 okt 20 By krio_admin 0 comment

hidegterápiás kezelés számos előnyt nyújthat, melyeket mindenkinek érdemes kihasználni – az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

hidegterápia a szervezet védekező reakcióját használja fel a különféle, jótékony folyamatok beindítására az extrém alacsony hőmérséklet által, amit ugyan csak pillanatokig érez a páciens, ám ez éppen elég, hogy lehetőség nyíljon az előnyök megtapasztalására.

A -110 és -180 °C közötti hőmérséklet hatására az izmok összehúzódhatnak, ami felgyorsíthatja a vérkeringést, egyúttal elvonhatja a végtagok felől a vér- és tápanyagellátást, ami így a belső szervek felé koncentrálódhat. A vér mindeközben oxigénnel, kollagénnel és tápanyagokkal dúsulhat fel, a salak- és méreganyagok lebomlása pedig felgyorsulhat. A krioszaunkában eltöltött néhány perc elegendő mindehhez, a kezelés végén pedig a test hőreceptorai érzékelhetik a melegebb levegőt, az erek kitágulhatnak, a véráramlás megindulhat a végtagok felé, a végén pedig elérheti a bőrt, ami kipirulással mutathatja meg a folyamat befejeződését.

krioszauna használata a méregtelenítésen túl további előnyökkel is kecsegtet, így például növekedhet a teljesítmény, felgyorsulhat a sérülések regenerációja, erősödhet az immunrendszer, és a sejtek természetes regenerációja is fokozódhat. Emellett sportolók esetében megfigyelhető, hogy az aktív sportolási idő növekedhet, továbbá a hidegterápia a depressziós tünetekre, a szorongásra és az érzelmi kiegyensúlyozatlanságra is pozitív hatással lehet, ami az endorfinszint növekedésének tudható be. A kezelés káros mellékhatásokkal nem jár, tehát bárki számára biztonságosan használható, bár természetesen akadnak kivételek is: az általános, súlyos egészségi  állapot, a szív- és érrendszeri betegségek, a szívritmus-szabályozó használata, illetve az érelzáródás kizáró okok.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a hidegterápiával és a krioszauna működésével kapcsolatban, illetve, ha szeretne részt venni kezeléseinken, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!