Krioterápia, vagyis sportorvoslás felsőfokon!
2021 aug 30 By krio_admin 0 comment

Krioterápia elérhető áron, megbízható cégtől! Keressen minket bátran, és használja ki a modern sportorvoslás lehetőségeit, próbálja ki a hidegterápiát!

kiroterápiát hazánkban még viszonylag kevesen ismerik, de külföldön már régóta elterjedt módszer, amit a sportorvoslásban és a szépségápolásban egyaránt használnak. A lényege, hogy a test néhány percre egy extrém hideg közegbe kerül, és ennek hatására aktiválódhat a természetes védőmechanizmus. Nézzük egy kicsit bővebben, hogy ezt a gyakorlatban hogyan is kell elképzelni!

krioterápia, vagyis másik nevén a hidegterápia során a test csak néhány percre ugyan, de egy extrém hideg környezetbe, az úgynevezett krioszaunába kerül, ahol a hőmérséklet -120°C és -170 °C között van. A krioszaunában ezt a rendkívüli hideget folyékony nitrogén párologtatásával érik el. Az ember végig állóhelyzetben van, és a szerkezet állítható padlómagasságának köszönhetően körülbelül vállig „fog érni” a hideg gáz. Már 2-3 perces kezelésnek is lehet pozitív hatása. A sportgyógyászat során ez az izmok gyors regenerációjában, a teljesítmény és az állóképesség növekedésében mutatkozhat meg, de a hidegterápia elősegítheti, hogy jobb fizikai és érzelmi állapotba kerülhessünk a versenyek vagy más megmérettetések előtt. Sportsérülések után érdemes kihasználni a terápia lehetőségét a lehető leggyorsabb regeneráció érdekében.

Fontos, hogy bizonyos esetekben ellenjavallt a krioszauna használata. Ilyen például a magas láz, a szívelégtelenség, a kezeletlen szív- és érrendszeri megbetegedések, a rosszindulatú daganatos betegség fennállása, a terhesség, valamint a hidegintolerancia, de természetesen ha valaki bizonytalan, akkor érdemes konzultálnia az orvossal.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a krioterápia iránt, és szeretné kihasználni a lehetőségeit a sportorvoslás terén, ne habozzon, forduljon hozzánk bizalommal bővebb tájékoztatásért! Munkatársaink készséggel válaszolnak minden felmerülő kérdésére a honlapunkon megadott elérhetőségeink bármelyikén.