A krioszaunázás jótékony hatásai
2022 jún 22 By krio_admin 0 comment

hidegterápia számos jótékony hatást gyakorolhat az emberi szervezetre, és különféle panaszokon segíthet, így érdemes megismerkedni vele.

krioszauna, illetve -terápia már rég nem jelent újdonságot, hiszen évtizedek óta alkalmazzák különféle egészségügyi problémák kezelésére. Számos esetben segíthet, még akár olyanokban is, amelyekre más terápiák nem, vagy nem megfelelő hatékonysággal képesek; az alábbiakban az előnyeit ismertetjük.
krioterápia hatékonyan kezelheti a reumás panaszokat, de a gasztroenterológiai, a neurológiai, a szexológiai, az urológiai, a nőgyógyászati, az endokrinológiai, a kardiológiai, a bőrgyógyászati, az ortopédiai, illetve a traumatológiai problémák esetében is hatásos lehet. Ezeken túl a hidegterápiát alkalmazzák a fizikai rehabilitáció, a sportorvoslás, a tüdőgyógyászat és a kozmetológia területén is.

krioszauna használatával csökkenhet a cellulitisz és a testsúly is, így komoly segítség lehet az elhízás elleni küzdelemben. Emellett képes lehet az immunrendszer erősítésére, a sejtek regenerációjára, ami által késleltetheti az öregedést, és kisimíthatja a ráncokat is. A krioterápiát az arc, a nyak, a hát, a has, a csípő és a végtagok bőrének megfiatalítása céljából is alkalmazzák, de a haj és a körmök erősítése és kezelése, a bőrhibák kezelése is a kezelés célja lehet.

hidegterápia továbbá segíthet a műtétek utáni felépülésben, az akut és krónikus sportsérülések enyhítésében, sportolók fizikai és szellemi felkészülésében, kezelésében és rehabilitációjában az influenza és megfázás megelőzésében, a stressz és következményeinek megelőzésében, mint például az álmatlanság, a depresszió, vagy az evészavarok, de az impotencia kezelésére, valamint a libidó és erekció erősítésére is alkalmazható.

Fontos azonban tudni, hogy bizonyos esetekben a krioterápia nem alkalmazható, így szívinfarktuson átesett, illetve stroke-betegeknek, első- és másodfokú magas vérnyomásban szenvedőknek, daganatos betegeknek, tüdőgyulladásban szenvedőknek, illetve 10 év alatti gyermekeknek nem javasolt a krioszauna használata!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a krioszaunával és a hidegterápiával kapcsolatban, illetve, ha szeretne részt venni a kezelésen, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és foglaljon időpontot!