A krioterápia szerepe a bőrgyógyászatban
2020 szept 28 By krio_admin 0 comment

A bőr folyamatosan változik az életünk során, de ezek a változások nem mindig egyformák az egyes embereknél. Bizonyos elváltozások veleszületett módon jelennek meg, mások később, a korral együtt. A bőrproblémák egyeseket elkerülnek, mások életét pedig megnehezítik. A bőrbetegségek többsége szemmel látható, kellemetlen tünetekkel jár, amik nem nyújtanak szép látványt. Esztétikai szempontból is negatívan befolyásolják a bőr állapotát, ami a beteg önbizalmán hagy maradandó nyomot.

A bőrgyógyászatban is alkalmazzák a krioterápiát, mint lehetséges gyógymódot. A hidegterápia olyan bőrbetegségek tüneteinek mérséklésében segíthet, mint az ekcéma (atópiás neurodermatitisz, dermatitisz) vagy a pikkelysömör (pszoriázis). Köztudott, hogy a hideg jótékony hatással van a bőrre, élénkíti azt. Ezt a hatást a bőrgyógyászat is kihasználja és a krioterápia beépült az eszköztárába, mint lehetséges gyógymód.

A krioszaunában töltött idő alatt a bőr pórusai összehúzódhatnak, miközben a vérkeringés megélénkülhet. Az irritált bőrfelület megnyugodhat, a fájdalom csökkenhet. Emiatt helyileg vagy egész testfelületen is alkalmazható a krioterápia, persze csak irányított keretek között.

Nem csupán érzetre csökken a gyulladás mértéke, de a bőr külseje is visszanyerheti normális megjelenését. Ez az ekcéma esetében jár látványos változással, hiszen a vörös foltok halványodhatnak, illetve eltűnhetnek. Ugyanígy, a pikkelysömörre jellemző, hámló, vörös bőrfelület is pozitív változásokat produkálhat egy-egy krioterápia után.

A krioterápia a bőrproblémák kezelése közben is jótékony hatással lehet az egészséges bőrre, szépítheti, megfiatalíthatja azt. Rendszeres vagy kúraszerű alkalmazása előnyökkel járhat, a bőrbetegségben szenvedőknek érdemes egy esélyt adni a krioterápa kipróbálásához. Az eredmény akár azonnal érezhető és látható lehet.

Keressen minket bizalommal és tudjon meg többet a krioterápiáról! A honlapunkon szereplő elérhetőségek egyikén tud kapcsolatba lépni velünk és érdeklődni a krioterápia biztonságos alkalmazásáról és lehetséges hatásairól!