A krioterápia támogathat, rehabilitálhat, gyógyíthat!
2020 nov 23 By krio_admin 0 comment

A sportolók és azok, akiknek a rendszeres mozgás, a sport a mindennapjaik része, jól tudják, hogy a testedzés áldozatokat is követel. A mozgás erősít, formál, frissít és egészségesebbé is teszi a testet, de ugyanakkor meg is terheli azt. Az izmok, ízületek ki vannak téve a rándulásnak, izomláznak, görcsnek vagy a komolyabb baleseteknek. Egy rossz mozdulat, egy túlzásba vitt edzés, elsietett bemelegítés is oda vezethet, hogy a sportolónak kezelésre kell járnia a regenerálódás érdekében vagy rosszabb esetben műtétre is bejegyezhetik, hogy a károsodást helyre állítsák.

A krioterápia egyike azoknak a lehetőségeknek, amik nagyszerű módját jelenthetik a sérülések megelőzésének és a bekövetkezett károsodás gyógyításának is. Hogyan hathat a krioterápia a sportolók esetében? A krioterápia vagy hidegterápia alkalmazása megoldást jelenthet a sportsérülések tüneteinek enyhítésére és a fájdalom elűzésére. A jeges borogatás vagy akár a jeges fürdő is ide tartozó, bevált módszer.

A krioterápia alkalmazása elősegítheti a sportolók teljesítményének fokozását, illetve szerepe lehet a sportsérülések gyógyításában, valamint regenerációjában. A krioterápiának köszönhetően a sportolók az edzések és a versenyek előtt maximálisan meg tudnak tenni mindent a sikerért, a sportolók állóképességét, teljesítményét, fizikai felkészültségét támogathatja a kezelés. Meghatározott ideig, kúraszerű alkalmazás javasolt, 15-25 kezelés elegendő lehet a teljes hatás eléréséhez. A krioterápia biokémiai stimulációnak teszi ki a sportoló testét, ami nem jár hosszú távon semmilyen, negatív mellékhatással. A krioszaunának ott a helye az edzőtermekben, de fitness- és sportközpontokba is ajánljuk.

A hidegkamra lehetséges hatásait első kézből megtapasztalhatja, akár sportol, akár a jobb közérzetéért és az egészségéért szeretne többet tenni. Forduljon hozzánk bizalommal és jelentkezzen be krioszaunába hozzánk, a belvárosi szalonba! A szabad időpontokról és a krioterápiával kapcsolatos  egyéb tudnivalókról érdeklődjön a kollégáinktól a honlapunkon feltüntetett elérhetőségek valamelyikén!